Omega-3 Vegan 250mg DHA - Osavi 60 kapsułek
Twoje cele:
- sprawne myślenie, kojarzenie i zapamiętywanie
- stabilny układ nerwowy (ochrona przed depresją i zaburzeniami psychiczno-emocjonalnymi)
- cholesterol i ciśnienie krwi w normie
- serce i naczynia krwionośne w dobrym stanie
- minimalizowanie ryzyka chorób układu krążenia
- łagodzenie objawów menopauzy
- zdrowa skóra (zahamowanie łuszczycy, AZS)
- mniejsza podatność na infekcje
- poprawa wzroku
- zdrowe kości i stawy
- wyciszenie ataków chorób autoimmunologicznych
Zalecane dawkowanie i sposób użycia: 1 kapsułka. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 250 mg DHA dziennie.
Składniki: Olej z mikroalg Schizochytrium sp., otoczka (skrobia tapiokowa, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, woda), przeciwutleniacz: D-alfa-tokoferol.
Zawiera w porcji: | 1 kapsułka |
Olej z alg w tym: - DHA (kwas dokozaheksaenowy) |
454 mg min. 250 mg |
Produkt nie zawiera cukru, laktozy, glutenu, GMO, soi.
Zawartość opakowania: 60 miękkich kapsułek VEGAN.
Sposób przechowywania: w ciemnym i suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Środki ostrożności: Vegańska omega 3 firmy osavi to Suplement diety. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Osoby przyjmujące leki, powinny przed użyciem suplementu skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane dzieciom, kobietom w ciąży i karmiącym.
Producent: Osavi Polska
Omega 3 vegańska
Vegańska omega 3 pozyskana jest z alg morskich Schizochytrium sp.To bezpieczne i pełnowartościowe źródło DHA, czyli kwasu dokozaheksaenowego, który wykazuje bardzo korzystne działanie na organizm ludzki. Kwas DHA jest bardzo pomocny do prawidłowej pracy serca, mózgu i układu nerwowego oraz wzroku.
Kwasy omega 3 w diecie wegańskiej
Poziom omega 3 w diecie wegańskiej jest ponad połowę niższy niż u osób, które spożywają produkty odzwierzęce. Dlatego suplementacja jest bardzo pożądana. Należy jednak być świadomym, że algi są dobrym źródłem DHA, natomiast kwas EPA należy uzupełnić w inny sposób. Kwasy omega 3 w diecie wegańskiej są tak samo potrzebne jak w innych dietach, tyle że trudniej o utrzymanie ich odpowiedniego poziomu ze względu na eliminację wielu produktów. Jakie jedzenie powinno królować na stole wegan, jeśli koniecznej jest podwyższenie poziomu kwasów omega-3? Olej lniany, olej rzepakowe, bogactwo orzechów i nasion, m.in. orzechy włoskie, pestki dyni i słonecznika.
Parametry
Postać suplementu: | kapsułki |
Ilość sztuk w opak.: | 60 |
Vege: | tak |