Ocet jabłkowy z miodem Bio Las 330ml Oxymel z Pigwowcem Ziołami Warzywami i Przyprawami

Indeks Z1281
Marka Biolas
EAN 5903111925161

Oxymel to bardzo wartościowy syrop, połączenie octu jabłkowego z miodem i wieloma warzywno-ziołowymi dodatkami. Oxymel znany już był w starożytnej Grecji, przez wieki stosowany z powodzeniem np. w celu zahamowania rozwoju bakterii. Utrzymaj sprawne działanie układu odpornościowego ze współczesną wersją Oxymelu - tutaj z pigwowcem, czosnkiem, cebulą, papryczką chili, kurkumą, imbirem i ziołami. 

55,00 zł w tym VAT

Ocet jabłkowy z miodem Bio Las 330ml Oxymel z Pigwowcem

Cechy produktu:

  • intensywny smak octowo-czosnkowy!
  • zawiera chili
  • naturalna fermentacja
  • zawiera żywe kultury bakterii i aktywne enzymy
  • niepasteryzowany
  • niesiarkowany
  • nieklarowany
  • data przydatności: 1 rok od daty butelkowania

Składniki octu jabłkowego z miodem OXYMEL: żywy ocet jabłkowy, miód, czosnek, cebula, imbir, kurkuma, papryka chili, owoc pigwowca, zioła (miodunka, przetacznik, podbiał, babka lancetowata, tymianek)

Zalecane dawkowanie: 1-3 łyżeczek na dzień

Pojemność: 330 ml

Przechowywanie: Ocet jabłkowy z miodem OXYMEL przechowuj w temperaturze pokojowej lub w lodówce.

Środki ostrożności: Uwaga: na etykiecie podana jest jedynie data butelkowania - nie data przydatności do spożycia. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników.

Producent: Gospodarstwo rolno-szkółkarskie Bio-Las Joanna i Tomasz Kardynia, ul. Łaz 3 66-003 Zabór; kontakt: +48 505 148 559, https://biolas.pl/contact/

Oxymel co to?

Nazwa wydaje się być współczesna... A tu kolejne pokolenia przemijają a oxymel trwa! :) Oxymel - co to? Starożytna mikstura, modyfikowana oczywiście na przestrzeni wieków, ale źródła donoszą, że koncepcję oxymelu (oxy - kwaśny, ocet; mel - miód) znali już starożytni Grecy ( np. Hipokrates) czy Rzymianie (pisał o nim choćby Kato Starszy). Połączenie octu i miodu stosowano m.in.w celach antyseptycznych, aby zahamować rozwój bakterii w ranach. Słodko-kwaśny eliksir otrzymywano w procesie macerowania ziół, przypraw, warzyw czy owoców w occie jabłkowym i miodzie.

Pojemność
330 ml
Opinie (0)
Na razie nie dodano żadnej opinii.