Likopen 15mg Yango 90 kaps. Likopen z pomidorów
Likopen z pomidorów w kapsułkach, a w tym przypadku z ekstraktu z pomidorów, to łatwy sposób na dostarczenie organizmowi tej cennej substancji. Warto rozważyć przyjmowanie likopenu suplementu, szczególnie wtedy, jeśli nie przepadasz za popularną pomidorową czy daniami na bazie sosu pomidorowego - likopen jest najlepiej przyswajalny z pokarmów poddanych obróbce termicznej (gotowanie pomaga uwolnić likopen z komórek roślinnych i zwiększa jego biodostępność).
Likopen suplement
Twoje cele:
- utrzymanie zdrowego serca i układu krążenia
- zdrowe oczy
- zachowanie organizmu od stanów zapalnych
- zachowanie równowagi oksydacyjnej
Cechy produktu:
- ekstrakt standaryzowany na zawartość min. 5% likopenu
- odpowiedni dla wegan
- czysty skład, bez wypełniaczy
- bez glutenu
- polska produkcja
- wyprodukowano z zachowaniem najwyższych rygorów kontroli jakości i utrzymania odpowiedniego stężenia substancji czynnej
Zalecane dawkowanie i sposób użycia: 1 kapsułkę dziennie połknąć i popić dużą ilością wody, po posiłku.
Składniki: ekstrakt z owoców pomidora (Solanum lycopersicum) standaryzowany na zawartość min. 5% likopenu; skład kapsułki: celuloza roślinna.
Składnik aktywny w 1 kapsułce:
Likopen z ekstraktu z pomidorów 15 mg
Zawartość opakowania: 60 kapsułek
Sposób przechowywania: Likopen z pomidorów w kapsułkach przechowuj w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępnym dla małych dzieci.
Środki ostrożności: Likopen suplement firmy Yango to suplement diety. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Osoby przyjmujące leki, powinny przed użyciem suplementu skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane dzieciom, kobietom w ciąży i karmiącym.
Producent: YANGO Sp.z o.o, ul. Granitowa 3/14, 02-681 Warszawa; kontakt: (+48) 731 005 507, bok@yango.pl
Co to jest likopen?
Co to jest likopen? Likopen to naturalny związek chemiczny z grupy karotenoidów, który nadaje czerwony kolor wielu owocom i warzywom, takim jak pomidory, arbuzy, różowe grejpfruty i papaje. Likopen jest związkiem dobrze przebadanym. Liczne badania naukowe przeprowadzone na przestrzeni lat dostarczyły obszernych informacji na temat jego właściwości, biodostępności oraz wpływu na zdrowie człowieka. Korzyści zdrowotne wynikające z przyjmowania likopenu są poparte solidnymi badaniami naukowymi. Jednak, jak w przypadku każdego składnika diety, zaleca się spożywanie likopenu w ramach zrównoważonej diety, bogatej w różnorodne warzywa i owoce.
Likopen właściwości
Likopen właściwości ma bardzo zróżnicowane:
- działa silnie antyoksydacyjnie; nadmiar wolnych rodników jest przyczyną wielu chorób, mogą uszkadzać komórki DNA, prowadzić do chorób przewlekłych, takich jak rak czy choroby serca. Likopen neutralizuje wolne rodniki w organizmie.
- właściwości przeciwnowotworowe: badania sugerują, że likopen może zmniejszać ryzyko niektórych rodzajów nowotworów, w szczególności raka prostaty, płuc i żołądka.
- ochrona układu sercowo-naczyniowego: likopen może pomagać w obniżeniu poziomu cholesterolu LDL i poprawie funkcji śródbłonka, co przyczynia się do zdrowia serca i naczyń krwionośnych.
- ochrona skóry przed promieniowaniem UV: związek ten może chronić skórę przed uszkodzeniami spowodowanymi przez promieniowanie ultrafioletowe.
- zdrowie oczu: jako antyoksydant, likopen może chronić przed degeneracją plamki żółtej i innymi chorobami oczu związanymi z wiekiem.
- likopen wspiera układ odpornościowy, pomagając w walce z infekcjami i chorobami,
- spożywanie likopenu może przyczyniać się do obniżenia ciśnienia krwi, co jest korzystne dla osób z nadciśnieniem.
Produkty z kategorii
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś opinię
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz opinię
Opinia została wysłana
Twoja opinia nie może być wysłana