Ekologiczna mąka ŻYTNIA RAZOWA typ 2000 Bio Planet 1kg
Ekologiczna mąka żytnia typ 2000 to mąka pełnoziarnista - pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna żyta. Warto ją wykorzystać do:
- wypieków ciemnego chleba żytniego (o bardzo zwartej konsystencji),
- wypiekania pieczywa mieszanego,
- wyrabiania ciasta makaronowego,
- przyrządzania zakwasu na żur,
- zagęszczania pasztetów warzywnych.
Ciekawostka zdrowotna:
Chleb żytni razowy na zakwasie uznawany jest za najzdrowszy rodzaj pieczywa. Zawiera błonnik, witaminy z grupy B i dobrze przyswajalne składniki mineralne. Zjedzenie tego typu pieczywa w sposób stopniowy podnosi poziom cukru we krwi (w przeciwieństwie do nagłych, gwałtownych skoków typowych po pieczywie jasnym).
Ekologiczna mąka ŻYTNIA RAZOWA typ 2000 Bio Planet
Cechy produktu:
- zawiera gluten
- może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
- odpowiedni dla wegan
- posiada certyfikat BIO
- kraj pochodzenia składnika: Austria
Składniki: mąka żytnia razowa typ 2000* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza ekologicznej mąki żytniej razowej Bio Planet: w 100 g
- Wartość energetyczna - 1348 kJ / 319 kcal
Tłuszcz - 1,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 60 g
w tym cukry - 0,9 g
Białko - 9,0 g
Sól - 0,01 g
Masa netto: 1 kg
Przechowywanie: Ekologiczną mąkę żytnią razową przechowuj w suchym i chłodnym miejscu.
Producent: Bio Planet
Produkty z kategorii
Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś opinię
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz opinię
Opinia została wysłana
Twoja opinia nie może być wysłana