Spaghetti konjac Better Than Foods 385g makaron z mąki konjac Gotowy w 2 min.
Spaghetti konjac
Cechy produktu:
- prosty skład: woda, mąka konjac, błonnik owsiany
- gotowy do użytku (odsącz i podgrzej)
- zawiera błonnik
- bez glutenu, bez białka, bez tłuszczu, bez węglowodanów (keto friendly)
- ekologiczny
- tylko 9 kalorii na 100g produktu
- wegański
- kraj producenta: Wielka Brytania
- produkowano w zakładzie przetwarzającym soję, owies i siarczyny
Składniki: woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik owsiany* (bez glutenu) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Różne sposoby przygotowania: 3 sposoby
I sposób - odsączamy na sitku, przepłukujemy pod zimną wodą i dodajemy do ulubionej potrawy.
II sposób - gotujemy przez 1 minutę, odsączamy i dodajemy do ulubionej potrawy.
III sposób - smażymy przez 1 minutę na patelni, dodajemy do ulubionej potrawy.
Wartość odżywcza Spaghetti konjac: w 100 g
- Wartość energetyczna 35 kJ/9 kcal
- Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
- Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
- Błonnik: 4 g
- Białko: 0,2 g
- Sól: 0 g
Masa netto: 385g, 300g po odsączeniu
Przechowywanie: Spaghetti konjac przechowuj w chłodnym miejscu. Nie zamrażaj. Po otwarciu opakowania makaron przechowuj w czystej wodzie przez maksymalnie 2 dni.
Producent: Better Than Noodles
Mąka konjac
Mąkę konjac wytwarza się z bulwy Amorphophallus konjac, która jest szeroko uprawiana w Azji, szczególnie w Japonii, Chinach i Korei. Znana jest także pod nazwą glukomannan - jest to główny składnik tej mąki, rozpuszczalny błonnik, który może absorbować wodę i zwiększać swoją objętość do kilkudziesięciu razy, tworząc żel. Posiada kilka wyjątkowych cech, które sprawiają, że stanowi ona atrakcyjną alternatywę dla wielu popularnych mąk:
- jest bezsmakowa, co sprawia, że pasuje do wielu potraw, nie zmieniając ich smaku,
- jest niskokaloryczna, co czyni ją popularnym składnikiem w dietach niskokalorycznych i niskowęglowodanowych,
- jest bezglutenowa, może być używana jako zamiennik tradycyjnej mąki w różnych przepisach dotyczących wypieków bezglutenowych,
- jest naturalnym zagęszczaczem, bo dzięki swojej zdolności do tworzenia żelu, mąka konjac jest często używana jako zagęszczacz do zup, sosów, jogurtów i innych produktów spożywczych,
- zawiera błonnik, co pomoże w kontrolowaniu apetytu i wspomagać odchudzanie poprzez zwiększanie uczucia sytości.
Mąka konjac naturalny, zdrowy składnik do wszechstronnego zastosowania, który może być używany w różnych dietach i potrawach.
Parametry
Vege: | tak |
Waga: | 300 g |
Ryże i makarony: | Makaron |
15 innych produktów w tej samej kategorii:
KLIENCI, KTÓRZY KUPILI TEN PRODUKT, KUPILI TEŻ