Nasiona wiesiołka Astron 1kg wiesiołek dwuletni
Nasiona wiesiołka dwuletniego (Oenothera biennis L.) to surowiec o składzie korzystnym dla zdrowia człowieka. Zawiera:
- błonnik,
- białko wraz z aminokwasami,
- niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT), m.in. kwas gamma-linolenowy (GLA) biorący udział w tworzeniu się prostaglandyn - hormonów, które m.in. poszerzają światło naczyń krwionośnych, usprawniają przepływ krwi i obniżając ciśnienie. Dlatego:
regularne spożywanie nasion wiesiołka, oleju z wiesiołka pomaga zmniejszać ryzyko powstawania zakrzepów wewnątrznaczyniowych!
Nasiona wiesiołka
Cechy produktu:
- całe nasiona
- bezglutenowe
- kraj pochodzenia składników: Polska
- pęcznieją w trakcie gotowania
- wartościowe źródło błonnika
- źródło kwasu GLA (gamma-linolenowego)
- źródło białka bogatego w niezbędne aminokwasy
- działanie przypisywane nasionom wiesiołka dwuletniego:
- poprawiające kondycję skóry (pomocne przy egzemach),
- usprawniające perystaltykę jelit (zapobieganie zaparciom),
- przeciwmiażdżycowe (obniżenie poziomu cholesterolu i zapobieganie jego odkładaniu w naczyniach krwionośnych),
- regulujące gospodarkę hormonalną.
Składniki: 100% nasiona wiesiołka Oenothera biennis L
Zalecane sposoby przygotowania i spożycia nasion wiesiołka Astron: 1 łyżka nasion wiesiołka x 2 dziennie
- w całości lub zmielone,
- jako dodatek do różnego rodzaju dań i napojów, np. koktajli, jogurtów, zup, sosów, owsianki,
- samodzielnie (w postaci zawiesiny): 1 łyżkę nasion wiesiołka Astron zalewamy wrzątkiem, pozostawiamy na ok. 10-15 minut i wypijamy całość (napar wraz z nasionami).
Masa netto: 1 kg
Przechowywanie: w suchym i ciemnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Producent: PPH ASTRON Stary Henryków 40 B, 57-210 Henryków; kontakt: +48 74 810 50 72, info@astron.com.pl
Produkty z kategorii
Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś opinię
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz opinię
Opinia została wysłana
Twoja opinia nie może być wysłana