Jagody goji suszone - Bio Planet 100g z certyfikatem BIO

Indeks Z1017
Marka Bio planet
EAN 5907814667861

Suszone jagody goji BIO (posiadają certyfikat) to bardzo wartościowa przekąska lub dodatek do wielu dań. Najczęściej jagody goji dodaje się do: owsianek, jogurtów, smoothie, batoników domowej roboty, sałatek i nawet kompotów.

Osoby lubujące się w smakach kuchni chińskiej mogą pokusić się o wykorzystanie jagód goji BIO do przygotowania zup, herbat ziołowych, nalewek, win lub soków - to są najpopularniejsze sposoby wykorzystania jagód goji w Chinach.

Jeśli interesuje Cię większe opakowanie, zapraszamy tutaj: Ekologiczne suszone jagody goji Bio Planet 250g

12,90 zł w tym VAT
Ostatnie sztuki w magazynie

Suszone jagody GOJI - cechy produktu:

  • posiada certyfikat BIO
  • bez glutenu (w składnikach)
  • wysoka wartość odżywcza
  • odpowiednie dla wegan i wegetarian
  • bogate źródło witaminy A, błonnika, potasu i zeaksantyny
  • kraj pochodzenia składników: Chiny
  • właściwości prozdrowotne przypisywane ekologicznym jagodom GOJI:
    - regularne spożywanie przyczyniają się do poprawy wzorku (ze względu na zawartość zeaksantyny),
    - posiadają korzystny wpływ na kondycję układu krążenia,
    - mogą hamować rozwój nowotworów.

Zalecane spożycie ekologicznych jagód goji: od 10 do 20 g dziennie. Dzieci, kobiety w ciąży oraz karmiące powinny zachować szczególną ostrożność.

Składniki: jagody goji suszone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Sposób przygotowania: do bezpośredniego spożycia lub jako dodatek do innych dań. 

Jak jeść suszone jagody goji?
Suszone jagody goji można jeść na wiele sposobów, wszystko zależy od indywidualnych upodobań! :)
- jako samodzielną przekąskę, jeśli lubisz słodko-kwaśny smak, możesz je jeść prosto z opakowania, jak rodzynki czy inne suszone owoce,
- jako dodatek do śniadania - zmieszane z płatkami, musli, granolą jogurtem czy kefirem.
- jako dodatek do koktajlu czy smoothie -  można je blendować z owocami i mlekiem roślinnym (np. banan + jagody goji + mleko migdałowe). Warto namoczyć je przez kilka minut w wodzie, aby były bardziej miękkie i łatwiejsze do zmiksowania.
- jako dodatek do sałatek, bo świetnie komponują się z zielonymi liśćmi, orzechami i dressingiem na bazie oliwy. Można dodać je do sałatek z rukolą, kozim serem i orzechami włoskimi.
- jako dodatek do wypieków, np. ciast, muffinów, batoników energetycznych czy domowych ciasteczek. Świetnie smakują w połączeniu z gorzką czekoladą,
- jako dodatek do dań mięsnych, np. w połączeniu z kurczakiem i orzechami nerkowca.

Czy trzeba je moczyć?
Jagody goji są twardawe, więc jeśli wolisz delikatniejszą, bardziej poddającą konsystencję, można je namoczyć w wodzie przez 10–15 minut przed spożyciem.

Wartość odżywcza: w 100 g
- Wartość energetyczna -  1552 kJ / 367 kcal
- Tłuszcz - 3,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone -  0 g
- Węglowodany - 68 g
w tym cukry - 17 g
- Białko - 12 g
- Sól - 0,06 g

Masa netto: 100 g

Przechowywanie: w ciemnym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Producent: Bio Planet

Bezpieczeństwo: Jagód goji nie powinny spożywać osoby z alergią na te owoce. Ostrożność powinny zachować osoby stosujące leki przeciwzakrzepowe.

Vege
tak
Waga
100 g
Orzechy i bakalie
owoce suszone
Opinie (0)
Na razie nie dodano żadnej opinii.

Zobacz także