Guma Guar Pięć przemian 300g guma guar błonnik
Guma guar jest rodzajem błonnika pokarmowego. Jest to naturalna substancja pochodzenia roślinnego, otrzymywana z nasion rośliny Cyamopsis tetragonoloba, znanej również jako guar. Guma guar błonnik jest rozpuszczalny w wodzie - po kontakcie z nią tworzy żel. Dzięki tej właściwości guma guar jest często stosowana jako zagęstnik, stabilizator i emulgator w przemyśle spożywczym. Może być dodawana do różnych produktów spożywczych, takich jak lody, jogurty, pieczywo czy sosy, aby poprawić ich konsystencję.
Guma guar błonnik
Cechy produktu:
- rozpuszczalny błonnik pokarmowy
- dobrze rozpuszcza się w wodzie (i ciepłej, i zimnej) - nie wymaga podgrzewania
- działanie: zagęszcza, stabilizuje, emulguje
- posiada działanie prebiotyczne (ma korzystny wpływ na mikroflorę bakteryjną jelit)
- bez glutenu
- kraj pochodzenia: Indie
- może zawierać alergeny: orzechy
- odpowiedni dla wegan
Składniki: guma guar (E412) 100%
Sposób użycia:
1g gumy guar (1/4 łyżeczki) rozpuść w 100g zagęszczanego produktu. Nie wymaga podgrzewania.
Wartość odżywcza ekologicznej gumy guar: w 100 g produktu
- Wartość energetyczna - 90kJ/190 kcal
- Tłuszcz: 0,7g
w tym kwasy nasycone: 0,5g
- Węglowodany: 1g
w tym cukry: 1g
- Błonnik: 87g
- Białko: 5g
- Sól: 0g
Masa netto: 300 g
Przechowywanie: Gumę guar błonnik przechowuj w suchym i chłodnym miejscu.
Producent: Simpatiko sp. z o.o.
Produkty z kategorii
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś opinię
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz opinię
Opinia została wysłana
Twoja opinia nie może być wysłana