Mieszanka na pierogi bezglutenowa - Pięć Przemian 550g

Indeks Z1663

Mieszanka na pierogi bezglutenowa Pięć Przemian zawiera odpowiednie proporcje mąki ryżowej, tapioki, owsianej mąki bezlgutenowej oraz gumy guar ze szczyptą soli. Produkt pozwala na sprawne przygotowanie bezglutenowego ciasta pierogowego. 

13,60 zł w tym VAT

Mieszanka na pierogi bezglutenowa

Cechy produktu:

  • bezglutenowy
  • 100% vege
  • produkt polski
  • produkt może zawierać alergeny: orzechy

Składniki:  mąka ryżowa biała, tapioka, mąka owsiana bezglutenowa, guma guar (substancja zagęszczająca), sól morska.

Sposób użycia:

1. Mieszankę przesyp do miski. Dodaj 30 ml (3 łyżki) oleju. Stopniowo dolewaj 400 ml gorącej wody (ok. 80 st.C), zagniatając przy tym ciasto przez ok. 5-7 min, aż będzie zwarte i elastyczne (uważaj, żeby się nie poparzyć!). Wraz z długością zagniatania, ciasto nabiera coraz większej elastyczności.

2. Po wyrobieniu, ciasto przykryj miską. Oderwij 1/4 ciasta i wałkuj cienko. Jeśli potrzeba, podsyp delikatnie mąką bezglutenową (może być ryżowa). Z ciasta wykrawaj krążki. Na każdym z nich ułóż ulubione nadzienie i dokładnie sklej brzegi. Gotowe pierogi przykryj ściereczką.

3. Powtarzaj, do momentu wykorzystania całego ciasta.

4. Pierogi wrzucaj do wrzącej, osolonej wody i gotuj przez ok. 5 min. 5. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

Wartość odżywcza: w 100 g gotowego produktu*
- Wartość energetyczna: 814 kJ / 220 kcal
- Tłuszcz: 3,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
- Węglowodany: 44 g w tym cukry: 1,1 g
- Błonnik: 1,7 g
- Białko: 2,4 g
- Sól: 0,5 g
*wartość odżywcza wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 3 łyżek oleju rzepakowego i 400 ml wody.

Masa netto: 250 g

Przechowywanie: Mieszankę na pierogi bezglutenową przechowuj w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu.

Producent: Pięć Przemian, Simpatiko sp. z o.o. ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa

Vege
tak
Waga
550 g
Bez glutenu
TAK
Opinie (0)