Fasola ZŁOTA Bio Planet 400g ekologiczna fasolka MUNG
Fasola złota zwana popularnie fasolą mung to składnik wielu dań kuchni azjatyckiej. Przejęta z ochotą przez osoby na diecie bezmięsnej ze względu na dużą ilość odżywczego i łatwo przyswajalnego białka. Zawiera też witaminy, mikro i makroelementy oraz błonnik.
Fasola ZŁOTA Bio Planet 400g ekologiczna fasolka MUNG
Cechy produktu:
- różne nazwy: fasola złota, fasolka mung, Phaseolus aureus
- bez glutenu (w składnikach)
- posiada certyfikat BIO
- kraj pochodzenia składników: Chiny
- dobre źródło błonnika, białka
- źródło witamin A,C,E,K, z grupy B oraz minerałów
- zawiera związki aktywne o działaniu przeciwzapalnym
Składniki: fasolka mung* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Sposób przygotowania:
1. Fasolę złotą Bio Planet namaczamy co najmniej kilka godzin.
2. Po namaczaniu przepłukujemy ziarna.
3. Przepłukaną fasolę gotujemy w świeżej wodzie ok. 45 minut.
4. Solimy pod koniec gotowania.
Wartość odżywcza fasoli złotej: w 100 g
- Wartość energetyczna - 1332 kJ / 316 kcal
- Tłuszcz - 1,3 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
- Węglowodany - 44 g,
w tym cukry - 6,6 g
- Błonnik - 16 g
- Białko - 24 g
- Sól - 0,04 g
Waga netto: 400 g
Przechowywanie: Fasolę złotą Bio Planet przechowuj w ciemnym i suchym miejscu.
Producent: Bio Planet
Produkty z kategorii
Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś opinię
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz opinię
Opinia została wysłana
Twoja opinia nie może być wysłana