Ciecierzyca ekologiczna Bio Planet 1kg
Ciecierzyca ekologiczna to smakowite kuleczki wykorzystywane do gotowania zup, sałatek, potraw jednogarnkowych, a po zmiksowaniu wraz z oliwą, do przygotowania past, np. tradycyjnego hummusu. Ciecierzyca ekologiczna jest doskonałym źródłem manganu, który potrzebny jest dla zdrowych kości, właściwego krzepnięcia krwi i ochrony przed szkodliwymi skutkami stresu oksydacyjnego.
Ciecierzyca ekologiczna Bio Planet 1kg
Cechy produktu:
- inna nazwa: fasola garbanzo
- bez glutenu (w składnikach)
- posiada certyfikat BIO
- kraj pochodzenia składników: Turcja
- korzyści wynikające ze spożywania ciecierzycy ekologicznej:
- poprawa glikemii,
- obniżenie ciśnienia tętniczego,
- wsparcie odchudzania poprzez zwiększenie uczucia sytości,
- uzupełnienie niedoboru manganu.
Składniki: ciecierzyca ekologiczna* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Sposób przygotowania:
1. Ciecierzycę ekologiczną namaczamy co najmniej 12 godzin.
2. Po namaczaniu przepłukujemy ziarna.
3. Przepłukaną ciecierzycę gotujemy w świeżej wodzie ok. 60 minut.
4. Pod koniec gotowania - solimy.
Wartość odżywcza ciecierzycy ekologicznej: w 100 g
- Wartość energetyczna - 1445 kJ / 343 kcal
- Tłuszcz - 4,6 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g
- Węglowodany - 45 g,
w tym cukry - 11 g
- Błonnik - 17 g
- Białko - 22 g
- Sól - 0,06 g
Waga netto: 1 kg
Przechowywanie: Ciecierzycę ekologiczną przechowuj w ciemnym i suchym miejscu.
Producent: Bio Planet
Produkty z kategorii
Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś opinię
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz opinię
Opinia została wysłana
Twoja opinia nie może być wysłana