Kasza MANNA Bio Planet 500 g ekologiczna
Kasza manna, nazywana również grysikiem, to bardzo drobna kasza otrzymywana z ziaren pszenicy zwyczajnej. Jest lekkostrawna, dlatego przyda się do przygotowywania nie tylko pysznych deserów, ale również dań dietetycznych podawanych w przypadku nadwrażliwości układu pokarmowego. Ze względu na delikatny smak, ekologiczna kasza manna znajdzie w Twojej kuchni szerokie zastosowanie:
- jako samodzielna potrawa w postaci kaszki na gęsto, zupy mlecznej lub kleiku i różnego rodzaju puddingów czy legumin,
- jako składnik wiążący masę na ciasto, kotlety, pasztety,
- jako zagęstnik do zup,
- do przekładania warstw ciast.
Kasza manna Bio Planet - cechy produktu:
- zawiera gluten
- kraj pochodzenia składników: Polska
- odpowiedni dla wegan
- posiada certyfikat BIO
- lekkostrawna
- może zawierać alergeny: orzeszki ziemne, orzechy, sezam, soję.
Składniki: kasza manna* (zawiera gluten) 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Kasza manna ekologiczna Bio Planet - sposób przygotowania kaszki manny na mleku
1. Zagotowujemy 0,5 l mleka.
2. Do gotującego się mleka wsypujemy 3 łyżki stołowe kaszy manny.
3. Gotujemy 10-15 min., od czasu do czasu mieszając.
Wartość odżywcza bezglutenowej kaszy jaglanej: w 100 g
- Wartość energetyczna - 1536 kJ / 362 kcal
- Tłuszcz - 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
- Węglowodany - 77 g
w tym cukry - 0,1 g
- Białko - 8,7 g
- Sól - 0,03 g
Masa netto: 500 g
Przechowywanie: w suchym i chłodnym miejscu
Producent: Bio Planet
Produkty z kategorii
Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś opinię
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz opinię
Opinia została wysłana
Twoja opinia nie może być wysłana