KAROB zamiennik kakao Bio Planet 200g ekologiczny
KAROB zamiennik kakao
Cechy produktu:
- ekologiczny
- substytut tradycyjnego kakao
- bezglutenowy (w składnikach)
- odpowiedni dla wegan
- kraj pochodzenia składników: Włochy
- źródło błonnika pokarmowego
- zawiera składniki mineralne: miedź, wapń, potas, żelazo, magnez i selen
- posiada potencjał antyoksydacyjny i przeciwzapalny
Składniki: karob jasny* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Sposób użycia:
- można stosować bez obróbki termicznej, karob zamiennik kakako można stosować w podobnych ilościach,
- polecany do: deserów, koktajli, kremów, musów, naleśników, placków, owsianek, jaglanek i domowych granoli, wypieku ciast i ciasteczek oraz polew, domowych past czekoladowych,
Wartość odżywcza ekologicznej soczewicy czerwonej: w 100 g
- Wartość energetyczna - 1017 kJ/ 241 kcal
Tłuszcz - 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 49 g
w tym cukry - 41 g
Białko - 4,6 g
Sól - 0,09 g
Waga netto: 200 g
Przechowywanie: Karob zamiennik kakako przechowuj w ciemnym i suchym miejscu.
Producent: Bio Planet, Fabryczna 9B, 05-084 Leszno
Karob właściwości
Karob pozyskiwany jest z drzewa o nazwie Ceratonia siliqua (szarańczyn strąkowy) poprzez zmielenie jego strąków. Karob właściwości i zastosowanie ma różne - od kulinarnych po zdrowotne!
- jest bogaty w błonnik, który wspomaga zdrowie układu trawiennego, poprawia perystaltykę jelit i może zapobiegać zaparciom,
- jest niskokaloryczny, co czyni go doskonałym wyborem dla osób dbających o linię i tych, którzy chcą zmniejszyć kaloryczność swojej diety.,
- jest naturalnie słodki, dzięki czemu może być używany jako zdrowa alternatywa dla cukru i czekolady, szczególnie dla osób, które muszą unikać kofeiny i teobrominy zawartych w kakao. Naturalny zamiennik kakao!
- jest bezglutenowy, więc bezpieczny dla osób z celiakią lub nietolerancją glutenu,
- jest bogaty w przeciwutleniacze - zawiera polifenole i flawonoidy, które mają działanie przeciwutleniające, pomagając w ochronie komórek przed uszkodzeniami spowodowanymi przez wolne rodniki,
- zawiera witaminy (A, B2, B3, B6, kwas foliowy) i minerały (wapń, magnez, potas, żelazo),
- posiada niski indeks glikemiczny, co oznacza, że jego spożycie nie powoduje gwałtownego wzrostu poziomu cukru we krwi, co jest korzystne dla osób z cukrzycą.
Karob właściwości ma bardzo korzystne dla zdrowia, dlatego jest często używany jako zamiennik kakao w przepisach na ciasta, ciasteczka, napoje i desery. Ma naturalnie słodki smak, więc można zmniejszyć ilość dodawanego cukru.
Parametry
Vege: | tak |
Waga: | 200 g |
14 innych produktów w tej samej kategorii:
KLIENCI, KTÓRZY KUPILI TEN PRODUKT, KUPILI TEŻ