Kasza GRYCZANA bez glutenu Bio Planet 1kg niepalona ekologiczna
Kasza gryczana bez glutenu (z symbolem przekreślonego kłosa) niepalona otrzymana jest z obłuszczonego (pozbawionego łuski) i pokrojonego ziarna gryki niepalonej. Posiada łagodny i delikatny smak. Sprawdzi się zarówno jako jeden z głównych składników drugiego dania, jak również jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów. Czas gotowania kaszy gryczanej bez glutenu wynosi ok. 20 minut.
Kasza gryczana bez glutenu - cechy produktu:
- niepalona
- kraj pochodzenia składników: Polska
- odpowiedni dla wegan
- posiada certyfikat BIO
- bez glutenu (w składnikach)
- bez glutenu (deklaracja, że w zakładzie produkt nie miał kontaktu z glutenem)
- dobre źródło błonnika pokarmowego, magnezu i potasu
Składniki: kasza gryczana niepalona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Kasza gryczana bez glutenu - sposób przygotowania:
Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na dwie porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min.
Wartość odżywcza kaszy gryczanej bez glutenu: w 100 g
- Wartość energetyczna - 1659 kJ / 392 kcal
- Tłuszcz - 2,7 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g
- Węglowodany - 75 g,
w tym cukry - 2,6 g
- Błonnik - 10 g
- Białko - 12 g
- Sól - 0,03 g
Masa netto: 1 kg
Przechowywanie: w suchym i chłodnym miejscu
Producent: Bio Planet
Produkty z kategorii
Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś opinię
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz opinię
Opinia została wysłana
Twoja opinia nie może być wysłana