- -5%
Nalewka na zielonych orzechach Dermesa 250ml
Dermesa Orzech Włoski to nalewka na orzechach - zielonych, świeżych. Pomaga poprawić kondycję jamy ustnej, gardła, żołądka i jelit.
TWOJE CELE:
- oczyszczenie ciała z patogenów chorobotwórczych: pasożytów, bakterii, grzybów
- zniwelowanie problemów żołądkowo-jelitowych, np. niestrawności, wzdęć, biegunek
- wzmocnienie organizmu dzięki witaminom C, B, E oraz pierwiastkom
Nalewka na zielonych orzechach
Cechy produktu:
- z zielonych orzechów - świeżych owoców orzecha włoskiego
- produkt polski
- 100% składników pochodzenia naturalnego
- bez cukru
- bez sztucznych konserwantów, barwników i aromatów
- źródło witamin C, z grupy B, E oraz minerałów: cynku, fosforu, jodu, magnezu, manganu
- może wytrącać niewielki osad - naturalne zjawisko
Sposób użycia nalewki na zielonych orzechach: 2 razy dziennie po 5 ml (można rozcieńczyć w niewielkiej ilości wody), po jedzeniu.
Składniki nalewki Dermesa: 19-20 etanol, świeże owoce orzecha włoskiego (Juglans regia L., fructus)
Składniki dziennej porcji (10 ml):
- świeże owoce orzecha ok 4,7 g
Pojemność: 250 ml
Przechowywanie: Nalewkę Dermesa przechowuj w zakręconej buteleczce, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Środki ostrożności: Nalewka na zielonych orzechach Dermesa to suplement diety w płynie. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu. Nie stosować u kobiet w ciąży, karmiących oraz dzieci. Przed użyciem wstrząsnąć.
Producent: DERMESA s.c. ul. Modlińska 161, 05-135 Wieliszew; kontakt: tel.: 22 782-23-20, info@dermesa.pl
Zielone orzechy
Zielone orzechy to niedojrzałe owoce orzecha włoskiego, które zbiera się w specyficznym momencie wzrostu, zanim ich łupina stwardnieje i zacznie się formować twarda skorupa. Są miękkie, z łatwością można je przeciąć nożem, a ich wnętrze zawiera jeszcze nie w pełni wykształcone jądro.
Zastosowania zielonych orzechów:
Nalewki – zielone orzechy są popularnym składnikiem domowej nalewki orzechowej, znanej jako "orzechówka". Ma ona charakterystyczny smak, a także właściwości prozdrowotne – pomaga w problemach trawiennych.
Przetwory – można je wykorzystać do przygotowania dżemów, syropów czy konfitur. W niektórych kuchniach zielone orzechy marynuje się w cukrze lub occie.
Zielone orzechy posiadają specyficzne właściwości. Zawierają dużą ilość witamin (głównie witaminę C), minerałów i substancji przeciwutleniających. Mają właściwości antybakteryjne, przeciwgrzybicze i wspomagające układ trawienny. Zielone orzechy najlepiej zbierać w czerwcu lub na początku lipca, zanim ich skorupka zacznie się twardnieć. Jeśli planujesz ich użycie, pamiętaj, że ich sok może silnie barwić skórę i tkaniny na brązowy kolor. Warto więc stosować rękawiczki podczas obróbki.
Grzyby
Pasożyty
Produkty z kategorii
Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś opinię
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz opinię
Opinia została wysłana
Twoja opinia nie może być wysłana