• -5%

Nalewka na zielonych orzechach Dermesa 250ml

Indeks Z968
Marka Dermesa
EAN 5906745418146

Dermesa Orzech Włoski to nalewka na orzechach - zielonych, świeżych. Pomaga poprawić kondycję jamy ustnej, gardła, żołądka i jelit.

TWOJE CELE:

  • oczyszczenie ciała z patogenów chorobotwórczych: pasożytów, bakterii, grzybów
  • zniwelowanie problemów żołądkowo-jelitowych, np. niestrawności, wzdęć, biegunek
  • wzmocnienie organizmu dzięki witaminom C, B, E oraz pierwiastkom
65,55 zł w tym VAT
69,00 zł Oszczędzasz 5%
Najniższa cena w okresie 30 dni przed promocją: 69,00 zł

Nalewka na zielonych orzechach

Cechy produktu:

  • z zielonych orzechów - świeżych owoców orzecha włoskiego
  • produkt polski
  • 100% składników pochodzenia naturalnego
  • bez cukru
  • bez sztucznych konserwantów, barwników i aromatów
  • źródło witamin C, z grupy B, E oraz minerałów: cynku, fosforu, jodu, magnezu, manganu
  • może wytrącać niewielki osad - naturalne zjawisko

Sposób użycia nalewki na zielonych orzechach: 2 razy dziennie po 5 ml (można rozcieńczyć w niewielkiej ilości wody), po jedzeniu.

Składniki nalewki Dermesa: 19-20 etanol, świeże owoce orzecha włoskiego (Juglans regia L., fructus)

Składniki dziennej porcji (10 ml):
- świeże owoce orzecha ok 4,7 g

Pojemność: 250 ml

Przechowywanie: Nalewkę Dermesa przechowuj w zakręconej buteleczce, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Środki ostrożności: Nalewka na zielonych orzechach Dermesa to suplement diety w płynie. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu. Nie stosować u kobiet w ciąży, karmiących oraz dzieci. Przed użyciem wstrząsnąć.

Producent: DERMESA s.c. ul. Modlińska 161, 05-135 Wieliszew; kontakt: tel.: 22 782-23-20, info@dermesa.pl

Zielone orzechy

Zielone orzechy to niedojrzałe owoce orzecha włoskiego, które zbiera się w specyficznym momencie wzrostu, zanim ich łupina stwardnieje i zacznie się formować twarda skorupa. Są miękkie, z łatwością można je przeciąć nożem, a ich wnętrze zawiera jeszcze nie w pełni wykształcone jądro.
Zastosowania zielonych orzechów:
Nalewki – zielone orzechy są popularnym składnikiem domowej nalewki orzechowej, znanej jako "orzechówka". Ma ona charakterystyczny smak, a także właściwości prozdrowotne – pomaga w problemach trawiennych.
Przetwory – można je wykorzystać do przygotowania dżemów, syropów czy konfitur. W niektórych kuchniach zielone orzechy marynuje się w cukrze lub occie.
Zielone orzechy posiadają specyficzne właściwości. Zawierają dużą ilość witamin (głównie witaminę C), minerałów i substancji przeciwutleniających. Mają właściwości antybakteryjne, przeciwgrzybicze i wspomagające układ trawienny. Zielone orzechy najlepiej zbierać w czerwcu lub na początku lipca, zanim ich skorupka zacznie się twardnieć. Jeśli planujesz ich użycie, pamiętaj, że ich sok może silnie barwić skórę i tkaniny na brązowy kolor. Warto więc stosować rękawiczki podczas obróbki.

Postać suplementu
płyn
Pojemność
250 ml
Vege
tak
Alkoholowa
TAK
Typ patogenu
Bakterie
Grzyby
Pasożyty
Opinie (0)
Na razie nie dodano żadnej opinii.