• -5%

Nalewka na zielonych orzechach Dermesa 250ml

Indeks Z968
Marka Dermesa

Dermesa Orzech Włoski to nalewka na orzechach - zielonych, świeżych. Pomaga poprawić kondycję jamy ustnej, gardła, żołądka i jelit.

TWOJE CELE:

  • oczyszczenie ciała z patogenów chorobotwórczych: pasożytów, bakterii, grzybów
  • zniwelowanie problemów żołądkowo-jelitowych, np. niestrawności, wzdęć, biegunek
  • wzmocnienie organizmu dzięki witaminom C, B, E oraz pierwiastkom
65,55 zł w tym VAT
69,00 zł Oszczędzasz 5%
Najniższa cena w okresie 30 dni przed promocją: 69,00 zł

Nalewka na zielonych orzechach

Cechy produktu:

  • z zielonych orzechów - świeżych owoców orzecha włoskiego
  • produkt polski
  • 100% składników pochodzenia naturalnego
  • bez cukru
  • bez sztucznych konserwantów, barwników i aromatów
  • źródło witamin C, z grupy B, E oraz minerałów: cynku, fosforu, jodu, magnezu, manganu
  • może wytrącać niewielki osad - naturalne zjawisko

Sposób użycia nalewki na zielonych orzechach: 2 razy dziennie po 5 ml (można rozcieńczyć w niewielkiej ilości wody), po jedzeniu.

Składniki nalewki Dermesa: 19-20 etanol, świeże owoce orzecha włoskiego (Juglans regia L., fructus)

Składniki dziennej porcji (10 ml):
- świeże owoce orzecha ok 4,7 g

Pojemność: 250 ml

Przechowywanie: Nalewkę Dermesa przechowuj w zakręconej buteleczce, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Środki ostrożności: Nalewka na zielonych orzechach Dermesa to suplement diety w płynie. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu. Nie stosować u kobiet w ciąży, karmiących oraz dzieci. Przed użyciem wstrząsnąć.

Producent: DERMESA s.c. ul. Modlińska 161, 05-135 Wieliszew; kontakt: tel.: 22 782-23-20, info@dermesa.pl

Zielone orzechy

Zielone orzechy to niedojrzałe owoce orzecha włoskiego, które zbiera się w specyficznym momencie wzrostu, zanim ich łupina stwardnieje i zacznie się formować twarda skorupa. Są miękkie, z łatwością można je przeciąć nożem, a ich wnętrze zawiera jeszcze nie w pełni wykształcone jądro.
Zastosowania zielonych orzechów:
Nalewki – zielone orzechy są popularnym składnikiem domowej nalewki orzechowej, znanej jako "orzechówka". Ma ona charakterystyczny smak, a także właściwości prozdrowotne – pomaga w problemach trawiennych.
Przetwory – można je wykorzystać do przygotowania dżemów, syropów czy konfitur. W niektórych kuchniach zielone orzechy marynuje się w cukrze lub occie.
Zielone orzechy posiadają specyficzne właściwości. Zawierają dużą ilość witamin (głównie witaminę C), minerałów i substancji przeciwutleniających. Mają właściwości antybakteryjne, przeciwgrzybicze i wspomagające układ trawienny. Zielone orzechy najlepiej zbierać w czerwcu lub na początku lipca, zanim ich skorupka zacznie się twardnieć. Jeśli planujesz ich użycie, pamiętaj, że ich sok może silnie barwić skórę i tkaniny na brązowy kolor. Warto więc stosować rękawiczki podczas obróbki.

Postać suplementu
płyn
Pojemność
250 ml
Vege
tak
Alkoholowa
TAK
Typ patogenu
Bakterie
Grzyby
Pasożyty
Opinie (0)