Natur Planet Mąka MIGDAŁOWA 1kg zmielone migdały
Natur Planet Mąka MIGDAŁOWA 1kg zmielone migdały

Natur Planet Mąka MIGDAŁOWA 1kg zmielone migdały

38,59 zł w tym VAT
Z1086
5902693801849
Obecnie brak na stanie

Mąka migdałowa to po prostu zmielone migdały bez skórki. Bardzo dobrze sprawują się w funkcji zamiennika mąki pszennej. Jest to produkt bogaty w białko, witaminę E, magnez, fosfor i cholinę, czyli witaminę B4. Zawiera także kwas oleinowy należący do kwasów omega-9. Dzięki temu mąka migdałowa to składnik diety, który korzystnie wpływa na zdrowie.  

Mąka migdałowa nadaje się do wszelkich wypieków, np. gofrów, ciast, naleśników.

Więcej szczegółów arrow_drop_down

Mąka migdałowa Natur Planet - cechy produktu:

  • słodkawy posmak
  • bez glutenu (w składnikach)
  • produkt zawiera śladowe ilości glutenu. W zakładzie produkcyjnym pakowane są również - sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, orzechy arachidowe, różne orzechy
  • odpowiedni dla wegan i wegetarian
  • korzyści prozdrowotne odnotowuje się przy regularnym spożyciu
  • mące migdałowej przypisuje się następujące właściwości:
    - obniżenie stężenia cholesterolu i ciśnienia tętniczego krwi
    - zmniejszenie ryzyka niedokrwiennych chorób serca i chorób sercowo-naczyniowych
    - obniżenie stężenia glukozy i insuliny na czczo oraz wskaźnika insulinooporności

Składniki: mąka migdałowa

Wartość odżywcza mąki migdałowej Natur Planet: w 100 g
- Wartość energetyczne     2407 kJ / 575 kcal
- Tłuszcze     49,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone     3,4 g
- Węglowodany     21 g
w tym cukry     4,4 g
- Białko     21,2 g
- Sól     0,01 g

Masa netto: 1 kg

Przechowywanie: w suchym, i ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Po otwarciu spożyć w przeciągu 2 miesięcy.

Producent: Natur Planet, INFO-FARM Marcelina Pacula-Staś ul. J. Baildona 24/3, 40-115 Katowice

Parametry

Vege: tak
Waga: 1 kg

16 innych produktów w tej samej kategorii:

KLIENCI, KTÓRZY KUPILI TEN PRODUKT, KUPILI TEŻ

chat Komentarze (0)
expand_less Powrót do opisu