Fasolka ADZUKI Bio Planet 400g ekologiczna
Fasolka ADZUKI Bio Planet 400g
Cechy produktu:
- inna nazwa: fasola japońska adzuki
- bez glutenu (w składnikach)
- posiada certyfikat BIO
- kraj pochodzenia składników: Chiny
- źródło wartościowego białka zawierającego wszystkie aminokwasy
Składniki: fasolka adzuki* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Sposób przygotowania:
1. Fasolkę adzuki namaczamy przez co najmniej kilka godzin.
2. Po namaczaniu przepłukujemy nasiona.
3. Przepłukaną fasolkę gotujemy w świeżej wodzie ok. 60 minut.
4. Solimy dopiero pod koniec gotowania.
Wartość odżywcza fasolki adzuki: w 100 g
- Wartość energetyczna - 1534 kJ / 363 kcal
- Tłuszcz - 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
- Węglowodany - 63 g
w tym cukry - 0 g
- Błonnik - 13 g
- Białko - 20 g
- Sól - 0 g
Waga netto: 400 g
Przechowywanie: Fasolkę adzuki przechowuj w ciemnym i suchym miejscu.
Producent: Bio Planet
Parametry
Vege: | nie |
Waga: | 400 g |