- Obecnie brak na stanie
Fasola nerkowata CZERWONA Bio Planet 400g kidney ekologiczna
Fasola nerkowata swoją nazwę wzięła od charakterystycznego kształtu nerki. Jest źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecana jest do zup i potraw jednogarnkowych (np. chili con carne), jako składnik sałatek, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.
Fasola nerkowata CZERWONA Bio Planet 400g
Cechy produktu:
- nazwa alternatywna: fasolka kidney
- bez glutenu (w składnikach)
- posiada certyfikat BIO
- kraj pochodzenia składników: Chiny
Składniki: fasolka kidney* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Sposób przygotowania:
1. Fasolę nerkowatą namaczamy co najmniej 12 godzin.
2. Po namaczaniu przepłukujemy.
3. Przepłukaną fasolę gotujemy w świeżej wodzie ok. 60 minut.
4. Pod koniec gotowania - solimy.
Wartość odżywcza fasoli nerkowatej: w 100 g
- Wartość energetyczna - 1170 kJ / 279 kcal
Tłuszcz - 0,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany - 29 g, w tym cukry - 2,2 g
Błonnik - 28 g
Białko - 26 g
Sól - 0,06 g
Waga netto: 400 g
Przechowywanie: Fasolę nerkową przechowuj w ciemnym i suchym miejscu.
Producent: Bio Planet
Produkty z kategorii
Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś opinię
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz opinię
Opinia została wysłana
Twoja opinia nie może być wysłana