• Obecnie brak na stanie

Fasola nerkowata CZERWONA Bio Planet 400g kidney ekologiczna

Indeks Z1140
Marka Bio planet

Fasola nerkowata swoją nazwę wzięła od charakterystycznego kształtu nerki. Jest źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecana jest do zup i potraw jednogarnkowych (np. chili con carne), jako składnik sałatek, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.

10,37 zł w tym VAT
Obecnie brak na stanie

Wpisz adres e-mail i kliknij poniższy przycisk, aby otrzymać wiadomość, gdy produkt będzie dostępny.

Fasola nerkowata CZERWONA Bio Planet 400g

Cechy produktu:

  • nazwa alternatywna: fasolka kidney
  • bez glutenu (w składnikach)
  • posiada certyfikat BIO
  • kraj pochodzenia składników: Chiny

Składniki: fasolka kidney* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Sposób przygotowania: 
1. Fasolę nerkowatą namaczamy co najmniej 12 godzin.
2. Po namaczaniu przepłukujemy.
3. Przepłukaną fasolę gotujemy w świeżej wodzie ok. 60 minut.
4. Pod koniec gotowania - solimy.

Wartość odżywcza fasoli nerkowatej: w 100 g
- Wartość energetyczna - 1170 kJ / 279 kcal
Tłuszcz - 0,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany - 29 g, w tym cukry - 2,2 g
Błonnik - 28 g
Białko - 26 g
Sól - 0,06 g

Waga netto: 400 g

Przechowywanie: Fasolę nerkową przechowuj w ciemnym i suchym miejscu.

Producent: Bio Planet

Vege
tak
Waga
400 g
Opinie (0)